Privacy Policy

1. Acceptance and Consent

1.1 This Privacy Policy is made by Mioree Asia Sdn Bhd and is to be read in conjunction with the Terms and Conditions governing use of Mioreeโ€™s website and available here (โ€œTerms and Conditionsโ€)

1.2 Your use and continued use of this website constitutes acceptance of the Terms and Conditions and your giving of consent to the various matters set out in this Privacy Policy. Therefore, do not use this website if you do not accept the foregoing.

1.3 We take your privacy seriously and therefore this Privacy Policy is formulated to accord with principles under the Personal Data Protection Act 2010 (โ€œPDPAโ€) notwithstanding that you agree your use of this website (and our management thereof) does not constitute a โ€œcommercial transactionโ€ within the meaning of the PDPA.

2. General Principle

As above,ย your use and continued use of this website constitutes acceptance of the Termsย and Conditions and your giving of consent to the various matters set out inย this Privacy Policy. Therefore, do not use this website if you do not acceptย the Terms and Conditions or give consent to the matters set out in this Privacyย Policy.

3. Notice and Choice Principle โ€“ Notice Under the PDPA

3.1 We do not automatically collect your personal data and as such your personal data processed by us is as supplied by you, specifically, your name, number, address and email address collected as part of our registration process (โ€œPersonal Dataโ€) and is used to improve the content of our website or for marketing purposes either by us or our affiliates and may further include the following purposes:-

  • to manage and verify your registration for this website;
  • to understand and analyse the material offered on this website including paid
    advertisements;
  • to enable you to participate in exchange of information with us;
  • to improve our services; and
  • to respond to requests or complaints.

3.2 You are
entitled to request access to your Personal Data and request correction thereof; to do so kindly refer to the โ€œContact Usโ€ section on our website with โ€œPDPA Requestโ€ in the subject field in any such communication.

3.3 You agree that we may disclose your Personal Data to our related companies, affiliates and/or business partners who may use your Personal Data for the purposes described in 3.1 above and you further agree that as you place no limits on our processing of your Personal Data choices and means in relation thereto are unnecessary.

3.4 Your supply of Personal Data to us is obligatory and failure to do so will result in you not being able to access the material on this website.

4. Security, Retention and Access

4.1 Your Personal Data is stored on servers operated by us or our service providers possibly outside of Malaysia and you therefore agree to such transfer of your Personal Data to a place outside Malaysia.

4.2 Your Personal Data will be kept for as long as required for fulfilment of the purposes set out in this Privacy Policy whereupon reasonable steps will be taken for the destruction or permanent deletion of the same.

4.3 As described in 3.2 above, you are entitled to access your Personal Data and to correction of the same where it is inaccurate, incomplete, misleading or not up-to-date.

5. Use of โ€œCookiesโ€

Your use and continued use of this website constitutes acceptance of our use of โ€œcookiesโ€.

6. Changes to this Privacy Policy

We may at any time and from time to time change or otherwise amend this Privacy Policy and your use and continued use of this website constitutes acceptance of such change(s) and your giving of consent where required by any such change(s).

7. Prevalenceย The English

language version of this Privacy Policy is to prevail if there is any inconsistency between the national and English language versions hereof.

DASAR PRIVASI
1. Penerimaan dan Persetujuan

1.1 Dasar Privasi ini dibuat oleh Mioree Sdn Bhd dan hendaklah dibaca bersama dengan Terma dan Syarat yang mentadbir penggunaan laman web Mioree dan boleh didapati di sini (โ€œTerma dan Syaratโ€)

1.2 Penggunaan anda dan terus menggunakan laman web ini merupakan penerimaan Terma dan Syarat ini dan memberi persetujuan untuk pelbagai perkara yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Oleh itu, jangan menggunakan laman web ini jika anda tidak menerima perkara di atas.

1.3 Kami mengambil privasi anda dengan serius dan oleh itu Dasar Privasi ini dirumus untuk memberikan prinsip-prinsip di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (โ€œAktaโ€) walaupun anda bersetuju penggunaan laman web ini (dan pengurusan kami daripadanya) tidak membentuk โ€œkomersial transaksi โ€œmengikut pengertian PDPA.

2. Prinsip Umum

Penggunaan Seperti di atas, penggunaan dan berterusan laman web ini merupakan penerimaan Terma dan Syarat ini dan memberi persetujuan untuk pelbagai perkara yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini. Oleh itu, jangan menggunakan laman web ini jika anda tidak menerima Terma dan Syarat ini atau memberi kebenaran kepada perkara yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini.

3. Prinsip Notis dan Pilihan โ€“ Notis Di Bawah PDPA

3.1 Kami tidak mengumpul secara automatik data peribadi anda dan oleh itu data peribadi anda diproses oleh kami adalah seperti yang diberikan oleh anda, khususnya, nama, nombor, alamat rumah dan alamat e-mel anda yang dikumpul sebagai sebahagian daripada proses pendaftaran kami (โ€œData Peribadiโ€) dan digunakan untuk meningkatkan kandungan laman web kami atau untuk tujuan pemasaran sama ada oleh kami atau sekutu kami dan seterusnya mungkin termasuk maksud yang berikut: โ€“

mengurus dan mengesahkan pendaftaran anda untuk laman web ini; memahami dan menganalisis bahan yang ditawarkan di laman web ini termasuk iklan dibayar; untuk membolehkan anda untuk mengambil bahagian dalam pertukaran maklumat dengan kami; bagi meningkatkan perkhidmatan kami; dan untuk bertindak balas kepada permintaan atau aduan.

3.2 Anda berhak untuk meminta akses kepada pembetulan Data Peribadi dan permintaan anda itu; untuk berbuat demikian sila rujuk kepada โ€œHubungi Kamiโ€ di laman web kami dengan โ€œPDPA Permintaanโ€ dalam medan subjek dalam mana-mana komunikasi tersebut.

3.3 Anda bersetuju bahawa kami boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada syarikat-syarikat berkaitan, sekutu dan / atau rakan niaga yang boleh menggunakan Data Peribadi anda untuk tujuan yang dinyatakan dalam 3.1 di atas dan anda juga bersetuju bahawa apabila anda meletakkan had ke atas kami memproses peribadi pilihan data dan bermakna berhubung dengannya adalah tidak perlu.

3.4 Bekalan anda terhadap Data Peribadi kepada kami adalah wajib dan kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan anda tidak dapat mengakses bahan di laman web ini.

4. Keselamatan, Penyimpanan dan Pencapaian

4.1 Data peribadi anda disimpan pada pelayan yang dikendalikan oleh kami atau pembekal perkhidmatan kami mungkin di luar Malaysia dan oleh itu anda bersetuju dengan pemindahan apa-apa Data Peribadi anda kepada suatu tempat di luar Malaysia.

4.2 Data Peribadi anda akan disimpan selama yang diperlukan untuk memenuhi tujuan yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini dimana langkah-langkah sewajarnya akan diambil bagi pemusnahan atau penghapusan tetap yang sama.

4.3 Seperti yang dinyatakan dalam 3.2 di atas, anda layak untuk mengakses Data Peribadi anda dan untuk pembetulan yang sama di mana ia adalah tidak tepat, tidak lengkap, mengelirukan atau tidak up-to-date.

5. Penggunaan โ€œCookiesโ€

Penggunaan anda dan terus menggunakan laman web ini merupakan penerimaan kami menggunakan โ€œcookiesโ€.

6. Perubahan kepada Dasar Privasi ini

Kami boleh pada bila-bila masa dan dari semasa ke semasa mengubah atau selainnya meminda Dasar Privasi ini dan penggunaan anda dan terus menggunakan laman web ini merupakan penerimaan perubahan tersebut dan pemberian persetujuan anda yang dikehendaki oleh mana-mana perubahan itu.

7. Kewujudan

Versi bahasa Inggeris Dasar Privasi ini adalah untuk mengatasi jika terdapat apa-apa ketidakselarasan antara versi bahasa kebangsaan dan bahasa Inggeris di si